Pomazánky

Baklažánová nátierka

Očistenú pokrájanú cibuľu zapeníme na oleji, pridáme na kocky pokrájaný umytý baklažán a posekaný cesnak. Osolíme a dusíme vo vlastnej šťave s malým prídavkom vody. Udusený baklažán...

Drožďová nátierka

Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme droždie a opražíme. Do mixéra dáme vychladnuté droždie, pridáme posekané vajce, maslo, mlieko, sardelovú pastu a rozmixujeme. Do hotovej nátierky...

Mrkvová nátierka

Mrkvu nastrúhame na strúhadle nie príliš na hrubo. Pridáme tatársku, syrokrém, majonézu, soľ a vegetu. Všetko vymiešame.

Jemná hubová nátierka

Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, zriedime ju so šťavou, ktorú popustili huby, niekoľkými...

Program.sk

Nátierka zo surovej pečene

Umytú pečeň dvakrát pomelieme, pridáme postrúhaný syr, postrúhanú cibuľu, sladkokyslú uhorku, a posekané vajcia, podľa chuti dosolíme, zahustíme strúhankou, všetko dobre premiešame a podávame...

Mäsová nátierka

Do vymiešaného masla zamiešame zomleté hovädzie mäso, postrúhanú alebo najemno nakrájanú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie a horčicu.

Pomazánka Lučina

Cibuľku speníme na oleji, pridáme hríby, cesnak, rozmarín, korenie, soľ a dusíme, kým hríby nepustia šťavu, potom odstavíme. Necháme trošku vychladnúť a zmiešame so syrom a maslom.

Vajíčková nátierka

Maslo vymiešame s horčicou, pridáme soľ a žĺtka. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a bielka. Premiešame.

Cesnaková nátierka s mrkvou

Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Cesnak prelisujeme a zmiešame s mrkvou. Pridáme kyslú smotanu, nátierkové maslo a osolíme. Nátierku namažeme na jednohubky a ozdobíme kúskom sterizovanej...

Nátierka z droždia a vajec

Na masle zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie a nemiešame. Droždie začne na okraji hnednúť a voňať. Zalejeme ho mliekom a miešame. Pridáme soľ, vajcia a pažítku, ktoré sme na malé...

Strany 1...30313233343536...66