Pomazánky

Tvarohová nátierka s vajcami

Maslo s tvarohom vymiešame do peny, pridáme uvarené vajcia postrúhané na hrubšom strúhadle, posekaný kôpor, soľ a všetko spolu dobre premiešame. Podávame na čerstvej zelenine alebo s chlebom.

Nátierka so syrom a cesnakom

Papriky opečieme na suchej rajnici a olúpeme. Majonézu ochutíme rozotreným cesnakom, pridáme postrúhaný syr, nadrobno nakrájanú papriku a pažítku. Premiešame, osolíme a pokvapkáme citrónovou...

Mrkvová nátierka

Mrkvu krátko povaríme a vychladnutú ju postrúhame. Vymiešame syr s majonézou, pridáme nastrúhanú mrkvu, pomletú šunku, nakrájanú cibuľu, kapary, nakrájanú petržlenovú vňať a dochutíme...

Hydinová nátierka s broskyňami

Uvarené mäso, vajce uvarené natvrdo a 3 polovičky broskýň pokrájame a spolu s džemom rozmixujeme. Pridáme postrúhaný syr, smotanu, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešame. Nátierku...

Program.sk

Nátierka z tuniaka

Majonézu vymiešame s worcesterskou omáčkou, pridáme tuniaka, syr nastrúhaný najemno a premiešame. Nakoniec pridáme nasekané kapary a podľa chuti osolíme.

Zelerová nátierka s majonézou

Majonézu vymiešame so soľou, horčicou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou. Očistený zeler a syr postrúhame na jemnom strúhadle, uvarené vajcia na hrubšom strúhadle. Pridáme...

Nátierka z údenej makrely

Maslo vymiešame so syrom do peny, pridáme vykostenú a pokrájanú makrelu, očistenú postrúhanú cibuľu a očistenú papriku pokrájanú na malé kocky. Ochutíme soľou a dobre vymiešame.

Cesnaková nátierka

Maslo vymiešame so syrom do peny, pridáme pretlačený cesnak, postrúhané uvarené vajce, očistenú cibuľu postrúhanú najemno a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec podľa chuti osolíme.

Syrová nátierka s chrenom

Maslo vymiešame so syrom a s horčicou do peny, pridáme nastrúhaný chren a ochutíme citrónovou šťavou a soľou. Nakoniec primiešame uvarené nastrúhané vajcia.

Bryndzová nátierka s pažítkou

Šalotku nasekáme nadrobno. Pridáme bryndzu, Ramu, pretlačený ošúpaný cesnak a nadrobno nakrájanú pažítku. Mixérom zmixujeme do peny. Podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Servírujeme...

Strany 1234567...66