Pomazánky
Tvarohová nátierka s lososom
Maslo vymiešame s rozomletým lososom, primiešame pretretý tvaroh, smotanu, podľa chuti osolíme a dobre spolu vyšľaháme. Hotovú nátierku ozdobíme lososom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Nátierka z údeného mäsa
Údené mäso jemne zomelieme a vmiešame do smotanového syra. Mäso i syr môžeme tiež vymixovať na jemnú kašu a primiešať majonézu s postrúhaným chrenom. Namiesto chrenu môžeme pridať...
Miešaný tvaroh s cibuľkou a pažítkou
Maslo dôkladne vymiešame, pridáme pretretý tvaroh a zriedime ho so smotanou. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú pažítku a podľa chuti osolíme. Podávame k zemiakom uvareným v šupke...
Tvarohová nátierka s lososom
Maslo vymiešame s rozomletým lososom, primiešame pretretý tvaroh, smotanu, podľa chuti osolíme a dobre spolu vyšľaháme. Hotovú nátierku ozdobíme lososom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Praženicová pomazánka
Vajíčka zmiešame so smotanou a na masle urobíme praženicu. Zmiešame s taveným syrom, rozmixujeme, osolíme a pridáme pažítku. Natierame na mäkký tmavý chlieb.
Pikantná tvarohová nátierka
Mäkký tvaroh prelisujeme spolu so syrom. Pridáme pochúťkovú smotanu, papriku, mleté čierne korenie, soľ, nadrobno posekanú cibuľu a postrúhaný cesnak. Všetko spolu dobre vymiešame alebo...
Pórová pomazánka
Pór podusíme, pridáme všetky prísady, až kým hmota ztuhne. Potom pridáme maslo a tavený syr.
Bryndzová nátierka so sardinkami
Do mixéra vložíme bryndzu, maslo, horčicu, sardinky aj s olejom, trošku mlieka (smotany) a zmixujeme. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu a nadrobno posekané vajce a premiešame.
Hydinová nátierka
Kuracie mäso (studené) pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme maslo, nadrobno postrúhané vajce a dobre premiešame. Počas miešania pridávame mlieko, prípadne šťavu z výpeku (alebo z dusenia)....
Paradajkovo-papriková nátierka
Umyté paradajky, olej, ocot, cukor, soľ dáme do väčšej nádoby variť 3 hodiny. Keď masa začne vrieť, pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame. Po zhustnutí rozmixujeme,...