Pomazánky
Rybacia nátierka
Z rýb odstránime kostičky (nie je nutné), dáme ich do taniera alebo misky a vidličkou rozmliaždime. Zamiešame s olejom z konzervy. Pridáme majonézu podľa chuti (cca 150 g) a zamiešame. Výborné...
Šunková nátierka
Všetko spolu dobre premiešame a natierame na celozrnné pečivo.
Tvarohová nátierka s mrkvou
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme maslo, pretretý tvaroh, nadrobno postrúhanú mrkvu a mleté orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Natierame na chlieb alebo na hrianky so sendviča....
Avokádová pomazánka
Avokádo rozotrieme najemno a pridáme ostatné suroviny podľa vlastnej chuti.
Liptovská bryndzová nátierka
Všetko spolu okrem pažítky dobre premiešame, nakoniec pridáme i posekanú pažítku. Natrieme na krajíčky tmavého chleba, opäť posypeme pažítkou, príp. krájanou mladou cibuľkou alebo redkvičkou. Tip:...
Oškvarková nátierka s cibuľou
Škvarky zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme k nim bravčovú masť, podľa chuti osolíme a spolu dobre premiešame. Čierny chlieb pokrájame na tenké plátky, natierame ho škvarkovou nátierkou...
Nátierka z rýb v paradajkovej šťave
Do mixéra vyklopíme konzervu rýb aj so šťavou, pridáme postrúhaný syr, maslo, nadrobno pokrájanú cibuľu, soľ, šťavu z citróna a spolu mixujeme asi 3 minúty. Podávame so slaným pečivom...
Pečeňová nátierka
Na opraženej pokrájanej údenej slanine zapeníme pokrájanú cibuľu a na nej prudko opečieme pečeň pokrájanú na kocky. Osolíme, pridáme majorán, mleté čierne korenie a rozotrený cesnak a dodusíme....
Falošná treska
Všetko spolu zmiešame a necháme odstáť v chladničke.
Pečeňová pomazánka
Všetko zmiešame a podávame s čerstvým pečivom.