Predkrmy a chuťovky
Syrové zapekané hrianky
Asi 1 cm hrubé krajce sendviča opečieme na rozpálenom masle na jednej strane. Nahrubo nakrájanú cibuľu dusíme v mlieku do mäkka. Z dusenej cibule pripravíme kašu, pridáme polovičnú dávku...
Syrová pena s kečupom
Rastlinnú nátierku vymiešame s kečupom, primiešame pretretý syr, citrónovú šťavu, nadrobno pokrájanú cibuľu, smotanu a všetko spolu dobre vyšľaháme.
Hrianky so zeleninovo-mäsovou zmesou
Chlebík opražíme (príp. urobíme zemiakové placky). Zmes: Cibuľku orestujeme, pridáme kúsky cesnaku, na pásiky nakrájanú paradajku, papriku a zalejeme vodou. Necháme dusiť. Pridáme arašidy,...
Rajčiaky plnené bryndzovou nátierkou
Do dobre vymiešaného masla pridáme bryndzu, soľ, lyžičku mletej červenej parpiky, nadrobno pokrájané mladé cibuľky a drvenú rascu. Dôkladne vymiešame do peny. Z rajčiakov zrežeme vršky...

Toasty s enciánom
Hrianky potrieme maslom, poukladáme na ne šunku a pokrájaný syr. Dáme do grilu alebo na pekáč do dobre vyhriatej rúry zapiecť. Keď je syr žltkastý, vyberieme a ihneď podávame posypané nakrájanou...
Žemľa obožená faširkou a zeleninou
Umyté mäso zomelieme s namočenou žemľou, pridáme soľ, papriku, rascu, korenie, postrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak. Zmes dobre vypracujeme a vyformujeme bochník, ktorý upečieme vo vyhriatej...
Mandľovo-bryndzové trubičky
Mandle opražte nasucho na panvici a potom nasekajte nahrubo. Nechajte chvíľu vychladnúť a vmiešajte ich do bryndze. Zo zmesi tvarujte tenké valčeky rovnako dlhé, ako je šírka šunkových plátkov....
Toasty so syrom
Vajce rozšľaháme, pridáme nastrúhaný syr, mlieko, premiešame a v tomto cestíčku obalíme sucháre po oboch stranách. Na rozpálenom oleji ich vypražíme. Podávame horúce s čajom.
Krémovo-syrový sendvič
Plátky chleba pokvapkajte z jednej strany olejom. Prvý plátok položte pokvapkanou stranou nadol a nadrobte naň hrudky bryndze, poukladajte plátky rajčín a posekanú cibuľku. Posypte nahrubo nastrúhaným...
Pečené banány
Banány olúpeme a hneď pokvapkáme citrónovou šťavu, aby nezhnedli. Potriemem roztopeným maslom, trocha posypeme zázvorom a obalíme kokosovou múčkou. Na rošt dáme alobal, uložíme naň pripravené...