Predkrmy a chuťovky
Mäsová misa s olivami
Údené mäso, pečeň i slaninu zomelieme a zmiešame s mletým chudým mäsom. Chlieb nakrájame, necháme nasiaknuť smotanou a primiešame k mletej zmesi. Pridáme rozdrobený bobkový list a všetko...
Ananásové jednohubky
Žervé vymiešame so smotanoou a majonézou, pokvapkáme citrónovu šťavou a vyšľaháme do peny, do ktorej vmiešame nakrájaný ananás. Rožky nakrájame na kolieska a natrieme nátierkou. Na každú...
Korenené oriešky
V rozohriatom oleji postupne opražíme arašidy, potom mandle a nakoniec kešu oriešky. V miske všetko premiešame s korením a soľou. Necháme vychladnúť.
Sladké zapečené palacinky
Maslo vymiešame s polovičkou cukru a so žĺtkami do peny. Do snehu ušľahaného z bielkov vmiešame zvyšok cukru. Sneh pridáme do žĺtkovej peny, osolíme a zahustíme múkou. Vymastíme ohňovzdornú...

Roládičky so šunkou a banánom
Plátky šunky rozložíme tak, aby vytvorili plochu. Tú potrieme nivou, vtlačíme do nej v rade za sebou celé banány a vedľa nich guľôčky hrozna. Posypeme zeleným korením a šunku zvinieme do rolády....
Marinovaný losos s koprovou omáčkou a uhorkovým vystlaním
Lososa okoreníme a osolíme, nakrájame na menšie kúsky a pozvoľna opražíme na oleji. Na omáčku si zmiešame tvaroh, smotanu, nadrobno nasekaný kôpor, pridáme lyžicu oleja, štipku soli a kúsok...
Plnené vajíčka s pažítkou
Odklepneme vrchné časti vajíčkových škrupiniek. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme vajíčka, dve polievkové lyžice studenej vody a za stáleho miešania urobíme praženicu....
Šunkové závitky s kôprovou penou
Kôpor opláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a potom zľahka osušíme v utierke. Časť odložíme na ozdobu, zbytok nakrájame nadrobno. Polovicu dávky žervé rozmiešame s majolkou,...
Veľkonočná studená misa
Vajcia uvaríme natvrdo a ošúpeme. Spolu so syrom ich najemno nastrúhame, dôkladne zamiešame s maslom, tvarohom a roztlačeným cesnakom. Okoreníme a osolíme. Z hmoty rukou tvarujeme guľky, ktoré...
Prasiatka v dečke
Párky zbavíme fólie a nakrájame na tretiny (v závislosti od dĺžky párok). Ostatné suroviny vymiesime do vláčneho cesta a na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na 2-3 mm. Začneme odrezávať...