Predkrmy a chuťovky

Plnené paradajky

Z umytých a osušených paradajok odkrojte zvrchu „čiapočky“ a opatrne vydlabte dužinu. Maslo a syrokrém vymiešajte alebo vyšľahajte na ľahký krém, pridajte pažítku, postrúhané vajcia,...

Palacinky s hlávkovou kapustou

Cesto vymiešame a necháme chviľku postáť pri izbovej teplote. Hlávkovú kapustu nastrúhame na hrubšom strúhadle (rajbadle) a upražíme na miernom ohni. Dochutíme ju soľou a mletým čiernym...

Slané palacinky so syrovou plnkou

V mlieku vymiešame múku, vajcia a soľ. Necháme odstáť 10 minút, potom z cesta upečieme palacinky. Syry zmiešame s horčicou, nakrájanou cibuľkou, mletým čiernym korením a pažítkou. Každú...

"Špekačky" v lístkovom ceste

Rozvaľkáme si lístkové cesto a osolíme ho podľa chuti. Nakrájame špekačky na malé kocky a dáme do misky. Do misky si tiež pridáme syr v črievku a rascu. Dobre rozmiešame. Potom zmes dáme...

Program.sk

Študentský biftek

Hrianky dôkladne pokvapkáme polievkovým korením magi a natrieme horčicou. Na ne uložíme šunku, volské oko a posypeme nadrobno pokrájanou mladou cibuľkou.

Hrianky s pikantnou mäsovou zmesou

Mäso nakrájame na jemné nudličky a osmažíme na cibuli nakrájanej na drobno a spenenej na oleji. Potom pridáme na nudličky očistenú a nakrájanú papriku, olúpané a nakrájané rajčiny. Okoreníme...

Hrianky

Tavený syr zmiešame s korením a roztlačeným cesnakom. Takto pripravenú pomazánku natrieme na krajce. Tie potom obalíme vo vajíčku a strúhanke, dáme do rozohriateho oleja opiecť do zlatova....

Syrové tyčinky

Z múky, nastrúhaného eidamu, ementálu, hery, soli a prášku do pečiva vypracujte cesto. Podľa toho, ako máte veľkú dosku, si ho rozdeľte na viacej častí a vyváľkajte na hrúbku asi 4 mm. Okraje...

Paradajky plnené tuniakom

Paradajky umyte a odrežte im klobúčik. Vnútrajšok vydlabte lyžičkou, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olejom. Mäso z tuniaka pokrájajte na malé kocky, pridajte na kocky pokrájané, na tvrdo...

Syrová roláda

Tvaroh zmixujte s mliekom a posoľtme a rozdeľte na 4 časti. Jednu časť zmiešajte s posekanou cibuľkou, druhú zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, tretiu zmiešame s posekanou pažítkou,...

Strany 1...15161718192021...86