Predkrmy a chuťovky
Hviezdičky k vínu
Figy nakrájame nadrobno, namočíme na 30 minút do koňaku, a potom ich povaríme aj s trochou vody asi 5 minút. Zmes rozmixujeme s pečeňovou paštétou, ochutíme soľou a korením. Šunkovú penu...
Tvarohové tyčinky
Z tvarohu, múky, tuku a soli urobíme cesto. Vyváľkame. Potrieme vajcom, posypeme vegetou a rascou. Nakrájame na tyčinky, poukladáme na vymastený plech a upečieme.
Rýchla pochúťka
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, nakrájame na štvorčeky a potrieme ich lekvárom. Kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a prehneme cez polovicu. Dáme piecť do rúry asi na 15 min....
Slané pagáčiky
Materiál spolu zmiesime na hladké cesto, ktoré na noc uložíme do chladu. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme pagáčiky alebo tyčinky. Potrieme žĺtkom, ktorý sme rozmiešali s mliekom...

Syrové slimáčiky
Z múky, Flóry, 1 lyžičky soli, 60 g postrúhaného syra a z kvásku zamiesime cesto. Sformujeme do valca a rozrežeme na 6 dielov. Každý diel rozvaľkáme na okrúhlu placku a tú rozrežeme radielkom...
Šalát s chlebom
Ciabattu alebo chlieb nakrájame, či natrháme na menšie kúsky a dáme do šalátovej misy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky a vysypeme na chlieb. Do šalátovej misy pridáme paradajky...
Jednoduché chuťovky s mozzarellou
Mozzarellu pokrájame na kolieska. Formičkou povykrajujeme plátkový chlieb. Na vykrojený chlieb uložíme syr, paradajku alebo uhorku a takto pokračujeme do ľubovoľnej výšky. Na poslednú vrstvu...
Zapekané syrové chleby s cibuľou
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, zmiešame v miske, pridáme soľ, korenie, vegetu a zašľaháme vajcia. Krajce chleba z jednej strany ponoríme do pripravenej...
Sezamové rožky
Z múky, kvásku, oleja, mlieka, cukru a soli vypracujeme polotuhé cesto. Rozdelíme ho na 5 bochníkov a dáme ich na teplé miesto nakysnúť. Každý bochník premiesime, rozvaľkáme do tvaru kolesa...
Bryndzové pagáčiky
Droždie necháme vykysnúť. Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtka, soľ a smotanu. Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste. Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme...