Predkrmy a chuťovky

Tatarák s hlivou

Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme nadrobno nakrájanú hlivu, soľ, koreniny a podusíme do mäkka. Zmes zahustíme vajcom, dobre premiešame a horúcu natierame na hrianky....

Syrové prekvapenie

Mäso narežeme na kocky s priemerom 3,5 cm. Obalíme v múke, vo vajciach a v strúhanke. Opražíme na oleji na panvici. Vyberieme na tanier a opäť pokrájame na menšie rezančeky. Na panvicu dáme...

Smažené palacinky plnené syrom, šunkou a zeleninou

Bešamel: Z masla a múky urobíme v rajnici zápražku. Do nej vmixujeme šľahačkovú a kyslú smotanu. Zľahka ohrejeme. Môžeme do nej roztopiť aj tavený syr alebo nivu. Vychladnutou omáčkou...

Švajčiarske rolky s višňovou omáčkou

Uvaríme višne spolu s kryštálovým cukrom a likérom. Keď to začne vrieť, vlejeme do tejto zmesi solamyl rozpustený vo vode (lejeme dovtedy, kým omáčka nemá správnu hustotu.). Zmiešame tvaroh,...

Program.sk

Vyprážaná šunková rolka

Na väčší plátok šunky položíme plátok tvrdého syra, ďalej na rezance pokrájaný pór a kúsok masla. Stočíme do rolky. Konce spevníme špáradlom, obalíme v trojobale a vyprážame. Rozkrojíme...

Šunkové jednohubky

Z rožkov nakrájame šikmým rezom plátky, položíme na ne kúsok šunky. Zdobíme klobúčikmi hlív v sladkokyslom náleve a upevníme špáradlom. Zavárané hlivy možno nahradiť čerstvými,...

Veselé pivové placky

Z piva, vajec a muky urobíme cestíčko na palacinky. Palacinky upečieme. Zeleninu podusíme a pridáme do toho 4 vajcia a urobíme praženicu. Urobené palacinky potrieme kečupom. Na jednu polovicu...

Škoricové palacinky s ovocím

Mlieko vymiešame s múkou, vajcom, soľou, škoricou, citrónovou šťavou a vanilkovým pudingom. Cesto musí byť hladké a napenené. Potom pečieme palacinky na oleji. Ukladáme ich vo vrstvách...

Zapekané syrovo-šunkové rezy

Toasty opečieme na panvici z jednej strany. Pripravíme si bešamel z masla, múky a mlieka a do hotového bešamelu pridáme na drobno nakrájanú šunku a postrúhaný syr. Zmes rozotrieme na neopečenú...

Klobásové koláčiky

Z múky, margarínu a smotany vypracujeme cesto a necháme ho 12 hod stáť. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 až 4 mm. Z cesta vykrajujeme kolieska, potierame ich vajcom, osolíme a poukladáme...

Strany 1...30313233343536...86