Predkrmy a chuťovky
Guľôčky z údeného mäsa
Mäso 2-krát pomelieme, a potom vyšľaháme s Lunexom. Zmiešame s chrenom a korením. Robíme malé guľky ako orechy, ktoré obalíme v strúhanom syre a v petržlenovej vňati.Z plátkov syra vykrajujeme...
Palacinky s čokoládou
Mlieko vyšľaháme s vajcami, pridáme cukor, soľ, škoricu a na záver aj múku. Krátko šľaháme, a potom necháme 20 minút odpočívať. Na oleji pečieme tenké palacinky, ktoré naplníme čokoládovou...
Grilované žemle
Žemle rozpolíme a vydlabeme vnútro. Šunku pokrájame na malé kúsky a zmiešame s roztopeným maslom, postrúhaným syrom, soľou, korením a žĺtkami. Zmesou plníme spodné časti žemlí a prikryjeme...
Celozrnný toast
Plátok celozrnného sendviču natrieme Florou s Vlákninou, položíme plátok šunky a syru. Uzavrieme druhým plátkom celozrnného sendviču a dáme zapiecť na 5 minút do toustovača alebo rúry....

Šunkové rolky v želatíne
Na spodok srnčieho chrbáta dáme vopred tenkú vrstvu želatíny a potom na kolieska pokrájané vajíčka. Potom krížom na „X“ pásy údeného syra, zdobíme hráškom, červenou kapiou, uhorkou....
Zapekané palacinky
Z múky, vajec, mlieka a štipky soli vytvoríme hladké cesto. Upečieme palacinky. Na panvici medzitým osmažíme kabanos, ktorý je nakrájený na kúsky. Až bude krásne osmažený, môžeme ho okoreniť,...
Brokolicovo-šunkové taštičky
Lístkové cesto rozvaľkáme na menej ako 5 mm a pomocou stredne veľkej pokrievky na hrniec vykrojíme 4 kruhy. Do hornej polovice každého kruhu poukladáme ružičky uvarenej a scedenej brokolice....
Toast so šunkou a syrom
Na toast natrieme maslo, položíme plátok šunky, syra, potrieme kečupom a položíme vrchnú časť toastu. Vložíme do toastovača a podávame.
Plnená palacinka
Najprv si pripravíme 4 slané palacinky. Mäso nakrájame na malé kúsky. Do múky pridáme kari, soľ a čierne korenie. Mäso v tejto zmesi obalíme a na panvici sprudka opečieme a vyberieme. Do panvice...
Mandľové slané kocky
Po zmiesení materiálu 3-krát po 1/2 hod prekladáme. Po poslednom preložení zabalíme cesto do celofánového papiera a uložíme na spodok chladničky. Necháme cez noc stáť, potom rozváľkame...