Predkrmy a chuťovky
Vyprážané plnené palacinky
Múku, vajíčka, soľ a olej zmiešame a upečieme palacinky. Tie naplníme poduseným mletým mäsom, ktoré sme dochutili koreninami a cesnakom. Touto plnkou naplníme palacinky, obalíme ich v trojobale...
Domáci gyros
Roštenku nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu maizeny, dobre zamiešame a necháme...
Párkové rohlíčky
Cesto vyvaľkáme, nakrájame na trojuholníčky. Na tvrdo uvarené vajíčka, uhorky a párky nakrájame na rovnaké kúsky. Poukladáme ich na trojuholník a zrolujeme. Zvrchu potrieme olejom, v ktorom...
Špargľové placky
Vajcia rozšľaháme, pridáme soľ, mleté čierne korenie a na drobno nakrájanú uvarenú špargľu. Zahustíme solamylom, podľa potreby môžeme použiť aj hladkú múku. Smažíme na oleji alebo...

Toustový chleba a praženica s mätou a cesnakom
Na masle usmažíme vajcia, pridáme čerstvú mätu. Otoustovaný chlieb potrieme cesnakom a natrieme bylinkovým maslom. K praženici servírujeme čerstvú zeleninu.
Zapekané slané špenátové palacinky
Špenát: Na troche oleja osmahnite múku, keď chytá zlatú farbu, prilejte 2-3 dcl mlieka, potom pridajte mrazený špenát. Pretlačte trochu cesnaku a nechajte variť. Keď sa špenát úplne rozpustí...
Palacinky s banánom
Do mlieka pridáme muku, cukor a za stáleho miešania rozšľaháme. Potom pridáme žĺtka a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Z pripraveného cesta upečieme palacinky. Plnka: Z cukru si pripravíme...
Diabolské toasty
Surové 2x zomleté mäso zo sviečkovice premiešame so žĺtkom, nadrobno pokrájanou cibuľou a podľa chuti osolíme. Pridáme horčicu, kečup, papriku, korenie, rascu, petržlenovú vňať a dôkladne...
Anglické raňajky
Opečieme nakrájané klobásy, pridáme slaninku, šampiňóny, cibuľu a paradajky. Potom upražíme volské oko, medzitým si spravíme toasty, na ktoré položíme zohriatu sterilizovanú fazuľu a pokvapkáme...
Toasty s hráškovo-paradajkovou omáčkou
Hrášok, sezamové semienka , 2 pokrájané paradajky, citrónovú šťavu a olej rozmixujeme, ochutíme soľou, bielym korením a petržlenovou vňaťou. Toasty si opečieme, potrieme pomazánkou a ozdobíme...