Prílohy
Zelené fazuľky s cesnakom
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a fazuľu. Za stáleho miešania pečieme na pomerne silnom ohni. Podľa chuti pridáme tymián, soľ a korenie. Po chvíli pridáme vodu a zeleninový vývar....
Cukína
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme olúpané, na rezance nakrájané cukiny, osolíme, okoreníme, pridáme jemne nakrájaný alebo prelisovaný cesnak, provensálske korenie (podľa chuti), vegetu,...
Korenie Togarashi - domáca príprava
V mlynčeku na korenie, alebo elektrickom mlynčeku na kávu (používaného len na korenie) pomelieme na hrubšie všetky suroviny (nemelieme až na prášok). Vložíme do pohára so vzduchotesným...
Karlovarské knedle
Zo surovín zmiešame hmotu,ktorú necháme cez noc odležať (keby to bolo riedke, pridajte rožok alebo hrubú múku). Na druhý deň zo zmesi urobíme asi tak 5 gulí, ktoré obalíme v múke a vhodíme...
Domáca tatárska omáčka
Použijeme celú kyslú smotanu - lepšia je polotučná, vlejeme ju do misky, pridáme 2 lyžičky horčice, soľ, korenie podľa chuti (korenie nemusí byť) a pór nakrájaný nadrobno (asi tak 8 cm póru)...
Kapusta s chrenom
Kapustu zbavíme vrchných listov, očistíme a nakrájame. Cibuľu a chren olúpeme. Chren nastrúhame, vymačkáme do hrnčeka, aby sme docielili požadované množstvo. Cibuľu môžeme nasekať najemno....
Zemiakové guľky
V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky očistíme a spolu so salámou pomelieme v mäsovom mlynčeku. Pridáme soľ, korenie, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, 1 vajce. Celé dobre premiešame...
Slaninové knedle
Slaninu alebo škvarky a tiež žemle nakrájame na kocky, rozložíme do pekáčika a dáme do horúcej rúry na chvíľu oschnúť. V mise zmiešame múku, mlieko, vajcia, soľ, petržlenovú vňať...
Rýchle a dobré halušky do polievky
Všetko spolu vymiešame a cez sitko robíme halušky. Sú ľahké, nie sú tvrdé.
Rozpučené zemiaky s rozmarínom
Surové zemiaky v šupke osolíme, v rúre upečieme domäkka a potom ich olúpeme. V hrnci opražíme na masle cibuľu, pridáme mleté čierne korenie a nakrájaný rozmarín a potom zemiaky, ktoré...