Prílohy
Pravé talianske gnocchi (zemiakové)
Zemiaky uvaríme v šupke pričom dávame pozor, aby sa nerozvarili. Ešte teplé ich ošúpeme a dvakrát pretlačíme, aby v nich neboli hrudky. Medzitým necháme rozprustiť maslo, ktoré zamiešame...
Viedenská knedľa
Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misky a polejeme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozpražili nadrobno posekaný zelený petržlen. V mlieku rozmiešame vajcia, soľ, nalejeme na pokrájané...
Kysnutá knedľa
Do preosiatej múky pridáme droždie rozdrobené vo vlažnom mlieku, soľ, vajce. Vypracujeme cesto, do ktorého zamiešame pokrájané žemle opražené na masti a necháme na teplom mieste vykysnúť....
Glazovaná mrkva na mede
Očistenú mrkvu nakrájanú na polovice hoďte do trocha osolenej vriacej vody a 3-4 minúty ju varte na prudkom ohni. Potom ju rýchlo zblanšírujte - pod ľadovou vodou ju nechajte úplne vychladnúť....
Servítková knedľa
V 1/2 dcl vlažného mlieka rozmiešame droždie, 1 dkg práškového cukru a dáme vykysnúť. V ohriatej múke rozmiešame soľ, 3 dkg práškového cukru a prilejeme žĺtka rozmiešané vo vlažnom...
Gnocchi
Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nastrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku a ostatné suroviny (ak sa zdá že sa moc lepia, pridáme ešte múku). Cesto rozdelíme na dva šúlance. Z kúskov cesta prstami...
Cibuľové krúžky so sézamovými semienkami
Cibule nakrájajte na kolieska a rozmrvte na jednotlivé krúžky. Zmiešajte hrubú múku so sézamovými semienkami, cibuľové krúžky namáčajte v rozšľahanom osolenom vajíčku a hneď poprášte...
Halušky do polievky
Do misky dáme 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 3 vajíčka, aspoň 3 strúčiky prepučeného cesnaku, majorán, čierne korenie, soľ, príp. trochu vegety. Pridajte potrebné množstvo vody, aby sa dalo...
Americké zemiaky
Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme kefkou a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech vytretý olejom, upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista a ešte horúce posypeme zmesou korenia a soľou.
Pečené zemiaky
Zemiaky dôkladne opláchneme studenou vodu, necháme odkvapkať a potom ich nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 2 mm. Nakrájané zemiaky vložíme na malú chvíľu do hrnca s vriacou osolenou...