Prílohy

Pravé talianske gnocchi (zemiakové)

Zemiaky uvaríme v šupke pričom dávame pozor, aby sa nerozvarili. Ešte teplé ich ošúpeme a dvakrát pretlačíme, aby v nich neboli hrudky. Medzitým necháme rozprustiť maslo, ktoré zamiešame...

Viedenská knedľa

Žemle pokrájame na malé kocky, dáme do misky a polejeme rozpusteným maslom, v ktorom sme rozpražili nadrobno posekaný zelený petržlen. V mlieku rozmiešame vajcia, soľ, nalejeme na pokrájané...

Kysnutá knedľa

Do preosiatej múky pridáme droždie rozdrobené vo vlažnom mlieku, soľ, vajce. Vypracujeme cesto, do ktorého zamiešame pokrájané žemle opražené na masti a necháme na teplom mieste vykysnúť....

Glazovaná mrkva na mede

Očistenú mrkvu nakrájanú na polovice hoďte do trocha osolenej vriacej vody a 3-4 minúty ju varte na prudkom ohni. Potom ju rýchlo zblanšírujte - pod ľadovou vodou ju nechajte úplne vychladnúť....

Program.sk

Servítková knedľa

V 1/2 dcl vlažného mlieka rozmiešame droždie, 1 dkg práškového cukru a dáme vykysnúť. V ohriatej múke rozmiešame soľ, 3 dkg práškového cukru a prilejeme žĺtka rozmiešané vo vlažnom...

Gnocchi

Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nastrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku a ostatné suroviny (ak sa zdá že sa moc lepia, pridáme ešte múku). Cesto rozdelíme na dva šúlance. Z kúskov cesta prstami...

Cibuľové krúžky so sézamovými semienkami

Cibule nakrájajte na kolieska a rozmrvte na jednotlivé krúžky. Zmiešajte hrubú múku so sézamovými semienkami, cibuľové krúžky namáčajte v rozšľahanom osolenom vajíčku a hneď poprášte...

Halušky do polievky

Do misky dáme 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 3 vajíčka, aspoň 3 strúčiky prepučeného cesnaku, majorán, čierne korenie, soľ, príp. trochu vegety. Pridajte potrebné množstvo vody, aby sa dalo...

Americké zemiaky

Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme kefkou a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na plech vytretý olejom, upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista a ešte horúce posypeme zmesou korenia a soľou.

Pečené zemiaky

Zemiaky dôkladne opláchneme studenou vodu, necháme odkvapkať a potom ich nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 2 mm. Nakrájané zemiaky vložíme na malú chvíľu do hrnca s vriacou osolenou...

Strany 1...45678910...18