Ryby
Rybie filé na francúzsky spôsob
Rybie filé naporcujeme na plátky, osolíme a potrieme horčicou. Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé. Posypeme mletou červenou paprikou,...
Okúň nilský na paprike
Filetu z ryby umyjeme a naporcujeme na 3 cm kúsky. Pokvapkáme limetkou a z papriky, soli, chili a oleja spravíme marinádu, ktorú necháme odstáť cca 3 hod. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Tvrdý...
Aljašská treska so špenátom
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky. Na oleji ich opražíme tesne...
Zapečené filé
Pekáč vyložíme plátkami masla. A naň položíme vegetou okorenené plátky rybieho filé.Filé posypeme mrazenou zeleninou a strúhaným syrom. Všetko zalejeme rozšvrlanými vajciami, do ktorých...
Pangasius na cukine a smotane
Na dno pekáča uložíme na polkolieska nakrájanú cibuľu, na to polovicu nakrájanej cukiny, kúsky pangasia, ktoré osolíme a posypeme korením na rybu a pokladieme zvyšnou cukinou. Všetko zalejeme...
Karfiol zapekaný s rybím filé
Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozoberieme na ružičky. Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme na plátky. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou,...
Losos so špenátom
Lososa umyjeme, potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme sušenou posekanou bazalkou. Krátko opečieme, podlejeme vriacou vodou a dusíme domäkka....
Filé so syrom a smotanou
Maslo necháme rozpustiť v hlbšej panvici. Naukladáme na ňu filé a dusíme, kým sa nerozpadne na kúsky. Podusené filé podľa chuti osolíme a posypeme kmínom a korením na ryby. Potom filé...
Rybacie filé na paprike
Filé pokrájame na kocky a pridáme k pokrájanej a na oleji spenenej cibuľke. Posypeme paprikou, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Pred dovarením pridáme paradajkový pretlak, zaprášime hladkou...
Kapor po grécky
Cibuľu pokrájame na jemné kolieska, mierne opečieme na oleji, pridáme osolené porcie kapra, opečieme, postriekame vodou a upečieme - dodusíme takmer do mäkka a vyberieme. Do ostávajúcej šťavy...