Ryby
Kapor na mandliach
Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľku odležať. Potom ich osušíme, osolíme, obalíme v múke a zvoľna opečieme po oboch stranách na teflónovej panvici potrenej olejom. Medzitým...
Filé s cesnakovou omáčkou
Rybie filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a krátko opražíme na panvici. Podlejeme malým množstvom vriacej vody a dusíme domäkka. Očistený, prelisovaný cesnak opražíme...
Terina z lososa
Filety údeného lososa pokrájame na 2 až 3 cm plátky. Kôpor opláchneme a nasekáme. Lúčinu vymiešame s topeným syrom. Pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, podľa chuti soľ, mleté...
Pečený pstruh s cestovinou
Ryby umyjeme, potrieme citrónovou šťavou rozmiešanou so soľou a okoreníme. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán a vyberieme. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...
Dusená ryba so smotanovou omáčkou
Rybu nakrájame na filety, umyjeme, nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany. Udusenú rybu opatrne vyberieme...
Rybacie filé s paradajkovou omáčkou
Filé pokrájame na rezne, osolíme a opečieme na oleji, poukladáme na teplú misu. Pretlak dáme do rajnice, rozmiešame s múkou, zalejeme 3 dcl vody, dobre premiešame, pridáme postrúhanú citrónovú...
Pstruh na rošte
Pstruhy očistíme, umyjeme v studenej vode, osolíme a necháme chvíľu na chladnom mieste postáť. Potom ich obalíme v múke, rozpustenom masle a strúhanke. Pečieme na rozpálenom rošte po každej...
Pečené rybie filé s mandľami
Porcie filé posypeme soľou, opečieme na oleji po obidvoch stranách. Vyberieme z pekáča, do výpeku pridáme najemno posekanú cibuľu, chili, ocot, mandle a vodu. Povaríme, až šťava zhustne,...
Pstruh na tokajskom víne
Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom a pridáme bylinky a koreniny. Na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút....
Zapekané filé
Do vymastenej jánskej misy poukladáme očistené, nakrájané zemiaky, posekanú cibuľu, papriku a paradajky, osolíme, polejeme polovicou smotany a dáme piecť asi 30 minút. Potom poukladáme naň...