Ryby

Pstruh po španielsky

Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odstránime z ohňa a pridáme strúhanku, cesnak a petržlen a dobre zamiešame. Polovicu vzniklej zmesi...

Kapor s mandľami

Očisteného, rozpolteného a z kože stiahnutého kapra narežeme na porcie, osolíme a necháme chvíľu postáť, aby soľ vnikla do mäsa. Potom ho na oleji opečieme do ružova. Po opečení olej...

Zdravý kapor

Porcie kapra pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Podlejeme trochou vody, osolíme, pridáme kečup a dusíme. Mäkké porcie vyberieme, šťavu zahustíme múkou rozmiešanou...

Pečený losos

Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, posypeme nahrubo zomletým korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme ich, okoreníme...

Program.sk

Sumec po dunajsky

Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, predvaríme a poukladáme na vymastený pekáč. Vykostíme steaky zo sumca, prešpikujeme ich prúžkami slaninky, osolíme, ochutíme čiernym korením a poukladáme...

Šťuka na smotane

Šťuku dobre očistíme, vypitváme, umyjeme, osolíme, posypeme paprikou a prešpikujem slaninou. Cibuľu najemno pokrájame a speníme na oleji, pridáme šťuku obloženú na kolieska nakrájanými...

Kapor so syrom v alobale

Kapra očistíme, rozrežeme na polovice, stiahneme z neho kožu a osolíme. Alobal a kapra natrieme rozpusteným maslom, kapra posypaného strúhaným syrom položíme na alobal, ktorý dobre uzavrieme...

Pstruh na masle

Očistené, vypitvané a umyté pstruhy osolíme, brušnú dutinu pokvapkáme citrónom, dáme do nej vňate, celé pstruhy obalíme v múke a dáme na horúci tuk. Asi po 5 minútach lopatkou obrátime...

Sleď v smotanovej omáčke

Zmiešame smotanu, kôpor, soľ, mleté biele korenie, nasekanú cibuľu, víno a na kolieska nakrájané jablká. Takto pripravenú omáčku dáme chladiť. Plátky sleďov potrieme brusnicami, stočíme...

Chrenový kapor

Porcie kapra osolíme, pokladáme do vymasteného pekáčiku, posypeme karí korením, potrieme paradajkovým pretlakom a pokladáme plátky masla. Husto zasypeme strúhaným chrenom a jemne strúhankou....

Strany 1...16171819202122...47