Ryby

Ryba na mlynársky spôsob

Jednotlivé porcie osolíme, dostatočne posypeme drvenou rascou, obalíme v múke a opečieme na masle. Potom pokvapkáme citrónom a posypeme rozsekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou...

Vianočný kapor s orechmi

Očisteného kapra necháme osoleného ležať 5 až 6 hodín. Potom po oboch stranách urobíme ostrým nožom zárezy, do ktorých striedavo vkladáme vlašský orech a plátok slaniny. Kapra obalíme...

Pečený kapor na mandliach

Kapra očistíme, umyjeme a osušíme. Zvnútra aj zvonka ho osolíme a ochutíme vegetou. Naplníme očistenou a na štvrťky pokrájanou koreňovou zeleninou a dáme na vymastený pekáč. Kapra pečieme...

Vianočný kapor na víne s marinádou

Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kože z oboch strán narežeme pásiky na každých 3 cm. Povrch aj vnútro osolíme podravkou (soľou). Na dno ohňovzdornej misy nalejeme...

Program.sk

Plátky lososa so žeruchou

Podľa počtu porcií natrháme štvorce z alobalu, ktoré potrieme olejom. Podkovičky lososa uložíme na alobal, posypeme nasekanou žeruchou, pridáme na ne plátok citróna a podľa chuti okoreníme...

Pečený pstruh s mandľami

Vyčisteného pstruha osolíme a posypeme korením. Necháme asi hodinu odstáť. Pstruha potrieme roztopeným maslom a zvnútra i zvonku posypeme strúhanými mandľami. Po dopečení podávame s citrónovou...

Pstruh s mandľami v mikrovlnej rúre

Do nádoby dáme 50 g masla a 1,5 minúty roztápame v mikrovlnej rúre pri plnom výkone. Do masla zamiešame cesnak a soľ s korením. Ryby poukladáme na v ochutenom masle do kruhu za sebou. Prikryjeme...

Pstruhy so syrom

Vyčistené pstruhy osolíme, okoreníme, obalíme vo vajci, v postrúhanom plesňovom syre a v strúhanke. Vypražíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

Losos na pomarančovej šťave

Lososa položíme na alobal, osolíme, pridáme trochu tymianu, polejeme šťavou z polovice pomaranča a dáme do predhriatej rúry. Popri pečení pridáme druhú polovicu šťavy. Podávame so zemiakmi...

Marinované vyprážané filé

Filé z morských rýb opláchneme, pokrájame na menšie porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Filé poukladáme do misy, polejeme...

Strany 1...21222324252627...47