Ryby
Kapor na zemiakoch a víne
Očistenú rybu pozdĺžne prerežeme na dve polovice, z oboch strán nasolíme, výdatne potrieme cesnakovou pastou, posypeme zmesou korenia na ryby a necháme postáť 2 hod. V šupke uvarené zemiaky...
Kapor na medovom víne
Kapra naporcujeme, osolíme, posypeme mletou rascou, pridáme korenie na ryby a poukladáme na plech, do ktorého nalejeme trochu oleja. Červené víno zahrejeme, pridáme k nemu med, vylejeme na kapra...
Rybie závitky
Kapra rozkrojíme na 2 pláty, vykostíme a brušnú časť narežeme na 3 cm široké pláty. Osolíme ich, natrieme cesnakom, posypeme tymiánom a necháme 24 hod odležať. Na rovnako veľké pláty...
Zubáč na smotane
Zubáča rozporcujeme na podkovičky, naložíme do koreniacej zmesi a necháme minimálne 2 hod. odležať. Potom rybu rýchle orestujeme na masle, aby si vytvorila jemnú kôrku. Opečené podkovičky...
Filety zo zubáča na taliansky spôsob
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané olúpané paradajky, ktoré ochutíme soľou, korením a vymiešame ich na kašu. Jednotlivé filety zo zubáča osolíme...
Kapor na zázvore
Vypitvaného kapra naporcujeme na požadované kúsky, ktoré osolíme a okoreníme. Múku zmiešame so sušeným zázvorom a každý kúsok ryby v tejto múke dôkladne obalíme. Kapra vyprážame pomaly...
Zapekaná šťuka s olivami
Nasolené a okorenené filety orestujeme z oboch strán na oleji a mäso odložíme do tepla. Do výpeku pridáme maslo s múkou a urobíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom a smotanou a prevaríme,...
Zubáč s mangovou salsou
Mangá ošúpeme a dužinu nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekané orechy, nakrájané paradajky, pór, ďumbier a cesnak a salsu dobre premiešame. Urobíme zálievku z citrónovej šťavy, olivového...
Losos v špenátovej omáčke
Filé opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme, opečieme na plechu na bylinkovom masle a vložíme do rúry na 10 min. pri 150°C. Na panvici zohrejeme maslo, osmažíme na ňom roztlačený cesnak,...
Kapor vo sviatočnom šate
Zeleninu očistíme, nastrúhame a spolu s nakrájanou cibuľou opražíme na masle. Pridáme bobkový list, soľ, korenie, nastrúhaný medovník, zalejeme vodou a povaríme 10 minút. Potom prilejeme...