Ryby
Morské filé
Filé rozdelíme na porcie, osolíme, okoreníme, obalíme múkou a orestujeme na prudkom oleji. Vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme kečup, cesnak, kápiu a uhorky, pokrájané na rezance....
Rybacie fašírky
Ryby varíme 15 min. v 2 litroch vriacej vody, do ktorej pridáme lyžicu octu. Potom ich oberieme od veľkých kostí, zbavíme kože a trikrát zomelieme na mlynčeku spolu s rožkami, cibuľou a cesnakom....
Tresky plesky
Rybie filé s koreninami, octom a soľou dáme variť. Uvarené filé vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Mrkvu a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k vychladnutému filé. /Môžeme...
Rybárove puky
Rybu vložíme do vriacej vody a po 7 minútach ju vyberieme a vykostíme. V mlynčeku na mäso rubu pomlieme spolu so žemľou, bôčikom, cibuľou a cesnakom. Do vzniknutej masy pridáme 2 vajíčka...
Jablkový zubáčik
Filety omyjeme, mierne osolíme, položíme na panvicu na mierne rozpálený olivový olej, posypeme korením na ryby a zalejeme vínom. Na inej panvici na olivovom oleji jemne opražíme na plátky pokrájané...
Pstruh v balóne
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Alobal prehneme na polovicu a po bokoch dobre uzavrieme, čím vytvoríme vrecúško. Rybu umyjeme, vypitveme, vložíme do alobalu spolu so zemiakmi...
Kapor načierno
Do vriacej vody dáme soľ, korenie, tymian, bobkový list, nakrájanú zeleninu, cibuľu a ocot. Kapra očistíme, rozdelíme na kúsky, vložíme do vody so zeleninou a varíme približne 15 minút....
Kapor na zelenine
Paradajky, papriku a cibuľu nakrájame na kolieska. Kapra osolíme, okoreníme a potrieme pikantným kečupom. Alobal rozdelíme na štyri časti, do stredu dáme plátky masla, nakrájanú zeleninu a kapra....
Losos vo fusaku
Lístkové cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorčeky. Do každého štvorčeka vložíme plátok prštu, údeného lososa a plátok syra. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, preložíme na polovicu...
Zapekané filety s fazuľovými klíčkami a kôprom
Filety umyjeme a osušíme kuchynským papierom alebo utierkou. Pokrájame na kúsky dlhé 3 – 4 cm a obalíme cestíčkom z hladkej múky, vody a kôpru. Obalené filety opečieme do zlatožlta a odložíme...