Ryby
Zapečený pstruh
Rybu umyjeme, vyberieme vnútro, osušíme. Plech potrieme olejom a rybu naň položíme. Osolíme, okoreníme. Krátko osmažíme. Podlejeme vínom, ktoré necháme trochu odpariť a zapekáme v rúre...
Bylinková šťuka
Očistenú šťuku jemne narežeme, zvnútra aj zvonka osolíme, obalíme v múke, potrieme rozšľahanými bielkami a poriadne posypeme rascou a zmesou nadrobno nakrájaných byliniek. Potom ju vložíme...
Rybársky pstruh
Ryby umyjeme, vyberieme vnútro, dobre vyčistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou z citróna. Plech vystelieme alobalom tak, aby prečnieval. Potrieme maslom a uložíme naň ryby. Syr nastrúhame,...
Pečený heik
Rozmrazených heikov priečne nakrojíme 4 až 5 krát z oboch strán, ale neprerežeme. Zvnútra, aj zvonka potrieme cesnakovou pastou. Heiky obalíme v zmesi múky, sušenej koreňovej zeleniny a červenej...
Pečená ryba
Najskôr si pripravíme koreninovú zmes. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor a po jemnom osmažení pridáme mätu.Plátky rybieho filé opaprikujeme, osolíme...
Cestoviny s lososom
Olivy odkôstkujeme. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme olivy a na kocky pokrájaného lososa. Smažíme 5 minút. Pridáme pokrájané paradajky, podlejeme vývarom a varíme 10 minút....
Jarné rande
Filé naklepeme na plát a osolíme. Poukladáme naň šunku, slivky, stočíme do rolády a zviažeme. Vložíme do pekáča, ochutíme sušenou koreňovou zeleninou a podlejeme asi 1 dcl oleja. Prikryté...
Kapor na bavorský spôsob
Do smotany pridáme horčicu, soľ, rascu, korenie, sušenú koreňovú zeleninu, šťavu z citróna a dobre premiešame. Kapra narežeme, potrieme citrónovou šťavou, soľou a pripravenou omáčkou....
Losos na bicykli
Naporcírujeme lososa. Pokoreníme a polejeme olivovým olejom. Necháme postáť 20minút. Zatiaľ pripravíme šalát. Pokrájame ľadový šalát, redkvičky, cibuľu a paradajky. Osolíme a posypeme...
Aljašská treska v cestíčku
Všetky prísady na cestíčko zmiešame. Filé rozrežeme na kúsky. Do múky pridáme korenie a soľ. Potom ňou obalíme filé. Plátky filé namáčame do cestíčka a vyprážame na oleji.