Ryby
Ryba s kaparami
Rybie filé rozdeľte na porcie, jemne potrite citrónovou šťavou a posoľte. Múku preosejte, pridajte trochu čierneho mletého korenia, dobre premiešajte a obaľte pripravené filé. Olej zohrejte...
Šťuka na smotane
Šťuku dobre očistite, vypitvite, umyte osoľte, posypte mletou červenou paprikou a prešpikujte slaninou. Cibuľu najemno pokrájajte a speňte na oleji, pridajte šťuku obloženú na kolieska nakrájanými...
Zapečené strigoloni s aljašským lososom, paradajkami, mozzarelou a parmezánovou omáčkou
Paradajky orestujte na šalotke a cesnaku. Pridajte lososa, mozzarellu, bazalku, soľ a korenie. Všetko spolu zamiešajte s uvarenými cestovinami. Zo smotany a parmezánu si urobte omáčku, ktorou zalejte...
Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi
Zvarte mlieko so smotanou. Pridajte vykosteného lososa a poriadne rozšľahajte. Dochuťte soľou, korením a bazalkou. Z bagety si urobte kocky a opečte s cesnakovým olejom.
Tuniak na kartuziánsky spôsob
Z rozmrazeného, očisteného, umytého, osušeného tuniaka nakrájajte plátky. Mäso sa osoľte, okoreňte a nechajte odležať. Očistenú, na plátky nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu opražte...
Ryba na ražni
Plátky tuniaka osoľte, okoreňte a marinujte citrónovou šťavou. Posypte nasekanou medovkou. Na ražeň striedavo napichujte 2 plátky ryby, 4 plátky slaniny, 2 polovičky paradajky a niekoľko bobkových...
Fettuccine s aljašským lososom a smotanovo–bazalkovou omáčkou
Šalotku orestujte, zalejte bielym vínom, pridajte lososa, bazalku, soľ, korenie, tabasco a zjemnite smotanou. Do omáčky zamiešajte cestoviny.
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík
Vyváľakajte si cesto na tenký plátok. Pridajte na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položte lososa, zabaľte a potrite žĺtkom. Pečte na 200 °C cca 15 min.Omáčku...
Zapekaný kapor s jogurtovou omáčkou
Naporciovaného kapra potrite cesnakovým nálevom a nechajte odležať asi 1 hod.Potom kapra vložte do zapekacej nádoby spolu s predvarenými zemiakmi, ktoré posypte rascou. Pečte asi 1 hod. Upečenú...
Losos s chrenovou omáčkou
Zmiešajte jogurt. chren a pažítku. Zamiešajte a dochuťte soľou a korením. Rybu posoľte a okoreňte, každý plátok potrite lyžicou jogurtovo-chrenovej zmesi a položte do vymazaného pekáča....