Ryby
Kapor na zelenine
Očistené, umyté a osušené porcie kapra osoľte, okoreňte, posypte rascou, prelisovaným cesnakom a mletou paprikou. Na 20 min. odložte. Prudko opečte zo všetkých strán na rozpálenej masti.Do...
Šťuka s omáčkou
Šťuku rozdeľte na porcie, okoreňte soľou a cesnakom, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte hrubo drveným korením. Porcie ryby opečte na masle z oboch strán a nechajte v teple. Slaninu nakrájanú...
Zapečená makrela
Makrely zbavte kože, vykostite a nakrájajte na menšie kúsky. Do vymastenej nádoby rozložte vrstvu uvarených na plátky nakrájaných zemiakov, vrstvu kociek cibule, pripravené makrely a striedajte...
Kapor alebo rybie filé s mandľami
Umyté a osušené porcie kapra (rybieho filé) pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte hodinu odležať. Jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak vložte na panvicu so zohriatým olejom a ľahko...
Losos s pikantnou kôrkou z korenia
Plátky lososa umyte, osušte a osoľte. (Ak použijete mrazeného lososa, najprv ho nechajte rozmraziť). Obaľte v posekanom zelenom korení, dôkladne pritlačte, aby pri opekaní neodpadlo. Opekajte...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvarte na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberte z neho prípadné kosti. Uvarte hustý bešamel z masla, múky a smotany, po odstavení z ohňa...
Losos na cesnaku
V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a nadrobno posekanou cibuľou. Priveďte do varu, varte 5 min. a pridajte lososa. Varte 10 min. Hotovú rybu opatrne vyberte...
Ostriež na bordeauxsky spôsob
Z očisteného, vypitvaného, umytého, osušeného morského ostrieža sa nakrájajte kusy, (asi 200 g na porciu), osoľte a okoreňte. Pripravené ostrieže vložte na pekáč, pridajte nadrobno pokrájanú...
Losos na koriandre
Lososa osoľte a okoreňte, posypte citrónovou kôrou a koriandrom. Na panvici rozpáľte maslo a na ňom lososa z oboch stranách opečte. Pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte...
Steak z tuniaka s banánovo – jogurtovým šalátom
Steaky okoreňte steaky drveným korením a limetkovou kôrou. Olúpte banány a nakrájajte ich na plátky, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou. Nakrájajte kokteilové paradajky na plátky a opatrne...