Ryby
Vyprážané rybie filé
Rybie filé pokrájame na porcie, osolíme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci a strúhanke. Na rozohriatom oleji vyprážame z oboch strán dozlatista....
Pečené pstruhy
Umyté vyčistené pstruhy osušíme čistou utierkou, osolíme a okoreníme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme umytý pokrájaný pór a za stáleho miešania krátko opražíme....
Kapor s chrenom
Kapra umyjeme a necháme odtiecť. Potom ho osolíme a potrieme chrenom z oboch strán. Obalíme v hladkej múke. Do rozpáleného oleja dáme obaleného kapra a prudko z oboch strán opečieme. Podlejeme...
Filé s lečom
4-5 strúčikov cesnaku očistíme, pretlačíme a osolíme. Filé naporciujeme, z oboch strán potrieme pripraveným cesnakom so soľou a posypeme hladkou múkou. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno....
Pečený kapor na zelenine
Kapra pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z citróna. Na rozohriatom oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme a uložíme na teplé miesto. Vo výpeku opražíme očistenú...
Kapor na cesnaku
Rybu očistíme, osolíme a dáme na pol hodiny odležať. Medzitým rozotrieme cesnak s paprikou. Touto zmesou potrieme na porcie narezanú rybu a dáme na pekáč s troškou oleja. Pečieme v stredne...
Zapečená treska
Očistené a umyté mäso z tresky prekrojíme po dĺžke, odstránime chrbticu, stiahneme kožu, osolíme a dáme do ohňovzdornej misy. Jemne posekané šampiňóny chvíľu dusíme na rozpálenom...
Vyprážané podkovičky z kapra
Kapra umyjeme a dáme do hrnca s mliekom a vytlačeným citrónom. Odložíme ho najmenej na 12 hodín na chladné miesto. Potom kapra opäť umyjeme, nakrájame na podkovičky a osolíme z oboch strán....
Kapor na masle
Kapra umyjeme, dáme do hrnca s mliekom a vytlačeným citrónom. Odložíme ho na chladné miesto, minimálne na 12 hodín. Potom kapra opäť umyjeme a nakrájame. Z oboch strán osolíme, okoreníme,...
Rybie filé so syrom
Rybie filé nakrájame na tenké plátky, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a na chladnom mieste necháme 60 minút odležať. Potom obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach so soľou a v postrúhanom...