Ryby
Korenené makrely
Makrely necháme čiastočne rozmraziť, dočistíme a nakrájame na priečne rezy. Mrkvu a cibuľu veľmi jemne nakrájame, speníme na oleji, potom pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, pripravené...
Ryba vyprážaná v rúre
V mlieku rozmiešame múku, soľ a korenie. Rybu rozdelíme na plátky a tie potrieme kašičkou z múky. Porcie obalíme v strúhanke a vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej tukom. Misu prikryjeme...
Pstruh na víne
Očistené pstruhy umyjeme, osušíme, osolíme a urovnáme do pekáča na rozpustené maslo a vložíme do predhriatej rúry. Na oleji osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme sparené olúpané...
Pangasius so špenátovým krémom
Rybu osolíme a grilujeme alebo udusíme na troche vody v rúre asi 20 minút. Medzitým oškrabeme zemiaky a uvaríme ich domäkka. Ešte horúce ich dáme do misy s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou....
Grilovaný pstruh
Vypitvané pstruhy očistíme a umyjeme, osolíme, okoreníme zmesou na ryby, potrieme olejom a posypeme provensálskym korením. Necháme asi hodinu odležať. Potom grilujeme dozlata. Podávame ozdobené...
Treska v citrónovej marináde
Tresku umyjeme a osušíme. Cibuľu a petržlen nasekáme, zmiešame s olejom, šťavou z citróna, rozdrveným klinčekmi, soľou a mletým čiernym korením. Do tejto zmesi rybu naložíme a necháme...
Losos v smotanovej omáčke
Cestoviny uvaríme. Medzitým vo veľkej panvici rozpálime olej a na miernom ohni na ňom 5 minút pod pokrievkou podusíme jarnú cibuľku a špargľu. K cibuľu s špargľou pridáme lososa, kapary,...
Poľská pečená šťuka
Osolené porcie šťuky vložíme do ohňovzdornej misky a podlejeme olejom. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút za občasného podlievania vodou a prelievania šťavou. Upečenú šťuku dáme...
Ryba s citrónom a paradajkou
Rybu nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme a necháme 20 minút odležať. Paradajky, papriky a citrón tiež nakrájame na plátky. Na panvici rozohrejeme olej a položíme do neho plátky filé,...
Ryba po čínsky
Rybu pokvapkáme sójovkou a potrieme prelisovaným cesnakom a na jemno nastrúhaným kúsočkom zázvoru. Marinujeme asi tak desať minút. Medzitým si pokrájame zeleninku, potom si rozpálime olej...