Torty
Bombonierová torta
Maslo, cukor, van.cukor a soľ vymiešame. Po jednom pridávame vajcia. Múku s prášk.do pečiva zmiešame a pomaly pridávame, nakoniec vlejeme mlieko. Vysypeme si tortovú formu, vlejeme do nej cesto...
Šľahačková torta
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a spolu premiešame. Cesto dáme do tortovej formy a upečieme. Po upečení ho pokvapkáme ovoc.šťavou, napr. sirupom. Potrieme...
Penová torta
Bielka šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni, cca 45-50 minút. Potom pomaly pridávame rýchlosť, až kým sneh nie je úplne tuhý. Vyšľahaný sneh dáme do zdobiaceho vrecúška....
Torta Rafaelo
Na panvici bez tuku do zlatista opražíme kokosové hoblinky. Vyberieme ich a necháme vychladnúť. Tuk, cukor a vanilkový cukor zmiešame do peny. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame jeden...
Jablkovo-piškótová torta
Nastrúhajte si jablká. Pridajte 6 PL kryšt.cukru. Do hrnca dajte 2 dcl vody a do vody dajte jablká s cukrom. Potom pridajte 2 Zlaté klasy vymiešané v 2 dcl vody. Nechajte prejsť varom. Ešte horúcou...
Palacinková torta
Urobíme cesto na palacinky. Snažíme sa ich upiecť rovnakej veľkosti do rovnomerných kruhov. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť....
Torta s ricottou
Ak nemáte ricottu, kľudne dajte plnotučný hrudkový tvaroh. Do misy nasypte hladkú múku, pridajte práškový cukor, prášok do pečiva (nedajte celý, iba polovičku), dve vajíčka, dve lyžice...
Jahodová torta
Do misy dáme všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujeme na cesto, najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 minúty. Cesto dáme do vymastenej a múkou...
Malinovo-orechová torta
Žĺtka vymiešame s cukrom a pridáme orechy a kávu. Primiešame sneh z bielok. Nalejeme do papierom vyloženej tortovej formy, pečieme pri 180 C asi 1/2 hod, ale priebežne aj kontrolujeme. Po upečení...
Orechová torta
Najprv si uvaríme z mlieka a zlatého klasu puding na krém. Korpus: Bielka vyšľaháme na sneh. Žĺtka s kryšt. cukrom vyšľaháme do husta a postupne pridávame prevarenú vodu. Múku, prášok...