Vnútornosti
Hydinová pečienka so zeleninou
Očistenú, okorenenú a osušenú pečienku pečieme na panvici na rozpálenom oleji. Pred dokončením pridáme na polky rozkrojené paradajky, na kúsky pokrájanú zelenú papriku a plátky očistenej...
Chalupárska pečeň
Umytú pečeň nakrájame na plátky, okoreníme a potrieme horčicou. Do rozpálenej masti dáme opekať klobásu nakrájame a pridáme k pečeni. Opečenú pečeň potrieme roztlačeným cesnakom a osolíme....
Držky Halong
Držky podusíme v panvici do mäkka. Dochutíme a pridáme nakrájanú mrkvu, cibuľu, pór a klíčky. Neustále miešame a zároveň podlievame vodou. Pred dokončením zahustíme.
Držky na taliansky spôsob
Fazuľu cez noc namočíme. Očistenú a pokrájanú cibuľku, mrkvu a zeler podusíme na masle, pridáme olivový olej, držky, bobkový list a dusíme prikryté asi pol hodinu. Podľa potreby podlejeme...

Gója - rómska špecialita
Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme múku, soľ, korenie, pretlačený cesnak a touto zmesou napĺňame dobre vyumývané bravčové črevá. Črevá nenaplníme celé, len asi tak do polovice,...
Chalupárov sen
Z mlieka, vajec, oleja, hladkej múky a soli vymiešajte cestíčko, ktoré nechajte krátko odležať.Medzitým pokrájajte Nivu na hranolčeky a cibuľu na plátky. Na každé koliesko salámy položte...
Hovädzia pečeň nakyslo
Hovädzie mäso vložte do väčšej misy. Pridajte očistenú, nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte cesnak a všetky ostatné prísady do marinády. Prilejte ocot a víno alebo vodu. Mäso by malo byť...
Bravčové alebo hovädzie ľadvinky na cibuľke
Ľadvinky rozrežte a vymyte, odstráňte močové kanáliky. Oberte ich z tuku. Do väčšieho hrnca dajte do polovice vody a asi 2 lyžice octu. Vhoďte ľadvinky a priveďte do pomalého varu. Ak ľadvinky...
Pľúcka nakyslo
Umyté pľúca dajte do vriacej slanej vody, pridajte celé čierne korenie, bobkový list, cibuľu, mrkvu, petržlen a zeler. Uvarené pľúcka vyberte a nakrájajte na drobné rezančeky. Z masti a múky...
Kuracia pečeň na ražni
Umytú pečeň usušte a pokrájajte na kocky. Plátky šunky pokrájajte na štvrťky, hlavičky šampiňónov nechajte odkvapkať na sitku. Všetko striedavo napichujte na ihly, osoľte, okoreňte a pečte...