Zákusky

Sviatočné štafetky

Cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do husta a pridáme múku zmiešanú s orechmi. Pripravíme si 3 plechy vyložené papierom na pečenie a cesto rozdelíme na tieto 3 plechy. Pečieme prudko (na 200 °C)...

Venčeky

Do hrnca dáme variť vodu so soľou a maslom, až sa zmes varí, vmiešame múku a varíme tak dlho, až sa cesto nechytá varešky ani hrnca, odstavíme a počkáme, až vychladne na teplotu tela. Skúšame...

Broskyňové pohladenie

1/2 cesta nalejeme na múkou vysypaný plech a druhú zmiešame s kakaom. Vložíme broskyne a zalejeme kakaovou časťou cesta. Necháme piecť cca 20 min pri teplote 200 °C. Potom necháme vychladnúť...

Parížske rožteky

Do misy dajte všetky prísady na cesto, dobre premiešajte, podľa potreby pridajte ešte orechy alebo strúhanku. Vytvorte rožteky, položte ich na plech, vyložený papierom na pečenie a rukou ich vždy...

Program.sk

Ľahký vánok - trojfarebný, krehký

Heru, práškový cukor, vanil. cukor a rum vymiešame do peny. Postupne pridáme žĺtka a mlieko. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Múku a tuhý sneh striedavo...

Čokoládové rezy s tvarohovou náplňou

Ušľaháme 6 žĺtkov a 6 lyžíc cukru. Po riadnom ušľahaní pridáme postupne olej, polohrubú múku, 3 lyžice kakaa a sneh z bielkov. Náplň si pripravíme tak, že vymiešame maslo s cukrom a kockami...

Linecké košíčky s pudingom polievané čokoládou

Spracujeme všetky prísady na cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočinúť asi hodinku. Cesto ešte raz prepracujeme a potom z neho odoberáme kúsky a v ruke urobíme guľôčku,...

Orechové rezy s tatra náplňou

Zmäknutú Heru vymiešame s práškovým cukrom do krému, pridáme žĺtka a šľaháme najlepšie el. šľahačoem do peny. Pridáme hladkú múku preosiatu s práškom do pečiva, vlažné mlieko a mleté...

Cigánskej rezy (dia)

Múku preosejeme s práškom do pečiva. Zmäknutý tuk vymiešame so sorbitom, premiešame so žĺtkami a s múkou a vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme ich a necháme v chlade 1/2 hodiny odležať....

Punčové rezy

Cukor vymiešame s herou elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom za stáleho šľahania a nakoniec zľahka vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva....

Strany 1...11121314151617...83