Zákusky
Rumové guľky
Orechy zomelieme a vypracujeme ich spolu s cukrom, bielkom a takým množstvom rumu, aby vznikla vláčna hmota, ktorú na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme, pokrájame na malé kocky a na každú...
Citrónové rezy
Žĺtka vymiešame s 250 g práškového cukru do penista, potom pridáme šťavu z jedného citróna. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame zvyšok cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme...
Bielkove rezy
Bielka šľaháme do tuha a postupne pridávame cukor. Potom zľahka vmiešame muku, hrozienka, čokoládu, kokos, orechy a prechladnuté rozpustené maslo. Nalejeme na vymastený, vysypaný plech a pečieme...
Čokoládovo-smotanový zákusok
Jeden deň pred pečením koláča za stáleho miešania prevaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí zmes odložíme do chladničky. Na druhý deň vymiešame žĺtka s práškovým cukrom dopenista....
Rezy Rigoletto
Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie...
Biela roláda
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtka a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme...
Gaštanová roláda
Dobre vymiešanú gaštanovú hmotu natrieme na alobal (30 x 25cm) posypaný prášk.cukrom. Na to natrieme plnku, zrolujeme a necháme stuhnúť v chladničke. Môžeme zdobiť čokoládou a šľahačkou....
Vanilkové košíčky
Cesto: Všetky suroviny spracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré necháme pol hodinu odležať v chladničke. Medzitým si vymúčime hladkou múkou kovové košíčky a zohrejeme rúru na 200 °C....
Olympusové rezy
Vajcia oddelíme. Do bielok dáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Do žĺtok dáme olej a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme striedavo múku zmiešanú s kypr.práškom a kakaom a s vyšľahanou...
Orechové kolieska
Všetky prísady zmiešame v mise, potom vyvaľkáme na slabo pomúčenom vále, vykrajujeme kolieska a kladieme na nepomastený plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre.