Zákusky
Kokosové rohlíčky
Zo všetkých prísad urobíme cesto, dáme ho na hodinu odležať a plníme formičky. Formičky ani nemastíme, ani nevysypávame múkou, vložíme do nich po troške cesta – pri pečení sa pekne...
Kakaové srdiečka s kakaovým krémom
Z múky, kakaa, cukru, žĺtku, tuku a vanilkového cukru urobíme cesto a dáme ho asi na hodinku do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, vykrajujeme srdiečka a upečieme pri teplote...
Orieškovo-čokoládové kôpky
Bielu čokoládu rozlámeme na kúsky. Roztopíme v hrnci s dvojitým dnom alebo nad parou. Sušienky alebo keksíky polámeme na drobné kúsky a primiešame ich do roztopenej čokolády. Pridáme aj posekané...
Krémeš
Z uvedených ingrediencií uvaríme krém a necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku so sódou bikarbónou, zvlášť vymiešame heru a do neho po lyžiciach pridávame vychladnutý krém, rum....
Karamelové bozky
Múku, maslo, 100 g cukru, žĺtok, citrónovú šťavu a soľ vypracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a necháme cca 30 min postáť v chlade. Vyhrejeme si rúru na 180°C (teplovzdušnú na 160°C)....
Kokosové rezy s karamelovým krémom
Vajíčka rozmiešame s cukrom na penu, pridáme ostatné ingrediencie a vylejeme na plech, kde sme predtým rozložili oblátky. Pečieme 10-15 min na 180°C. Krém: Vo vodnom kúpeli 2 hodiny varíme...
Jablkovo-orechový zákusok
Všetky suroviny spracujeme, jablká nastrúhame aj so šupkou. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu stredne rýchlo. Teplý koláč potrieme džemom a polejeme čokoládovou alebo kakaovou...
Lienka sedembodková
Banán nakrájame na kolieska a potom piškótu, banán a piškótu pozlepujeme. V roztopenej čokoláde namáčame jednu časť piškóty. Keď stuhne, z rozvaľkaného marcipánu si vykrojíme červené...
Morské vlny
Cesto: Vodu s cerou privedieme do varu, pridáme múku a chvíľku povaríme. Do polovychladnutej hmoty vmiešavame po jednom vajíčka. Cesto rozdelíme na dve časti a vo vopred vyhriatej rúre upečieme...
Horúci bozk
V hrnci zohrejte smotanu. Hneď ako sa začne variť, odstavte ju, pridajte kúsky čokolády a miešajte, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí (najlepšia je z najväčším obsahom kakaa). Do čokoládového...