Zákusky
Ľadové rezy
Bielka vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte horúce ho celé pokvapkáme mliekom. V mlieku...
Linecké kakaové srdiečka
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu (ale nemusíme). Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme srdiečka. Upečieme a môžeme použiť na plech...
Košíčky
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. Cesto (veľkosti orecha) roztláčame do kovových košíčkových formičiek vysypaných múkou. Upečieme. Po vybratí...
Linecké hviezdičky
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu (ale nemusíme). Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky. Na 1 ks - spodnú hviezdičku v celosti...
Vanilkové rožky
Všetko zmiešame a necháme cesto odpočívať asi 2 hod. v chladničke. Potom vytvoríme valce, z ktorých postupne krájame a tvarujeme rožky. Dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme na papieri na pečenie,...
Piškótový krémeš
V litri mlieka rozmiešajte 2 zlaté klasy, cukor, vanilkový cukor a 2 PL polohrubej múky. Uvarte hustý puding a nechajte ho dôkladne vychladnúť - často ho miešajte, aby sa na pudingu neurobila...
Medový zákusok
Rúru predhrejeme na 150 ºC. Heru s múkou rozvaríme, pridáme vajcia, práškový cukor, vlažný med, mlieko, sódu bikarbónu, kakao a prášok do pečiva. Celé dobre vypracujeme a rozdelíme na 4 časti....
Višňové rezy
Najskôr vymiešame Heru s cukrom a pridáme žĺtka. Pridáme ostatné suroviny okrem kakaa. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovinu. Do jednej pridáme kakao. Svetlé cesto vylejeme...
Kokosové kocky
Rúru zapneme na 150ºC . Vajcia, masť a práškový cukor dobre vymiešame. Pridáme vlažný med, mlieko, múku, sódu bikarbónu a soľ. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Vylejeme do vymazaného...
Ríbezľové rezy
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Heru s práškovým a vanilínovým cukrom a umom vymiešame do peny, do ktorej postupne zašľahávame 7 žĺtkov. Do masy postupne pridávame preostiatu...