Zapekané cestoviny

Zapekané makaróny

V slanej vode uvaríme makaróny do mäkka. Uvarené zalejeme studenou vodou, vyberieme a necháme odtiecť. Pekáč dobre vymastíme, dáme vrstvu uvarených makarónov, posypeme pokrájaným mäsom,...

Smotanové cestoviny so syrom

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Precedíme ich a zmiešame s 1 PL oleja a nasekanou petržleňovou vňaťou. Do smotany pridáme soľ, prelisovaný cesnek a dobre zamiešame s cestovinami. Zapekaciu...

Zapekané ovocné cestoviny

Cestoviny uvarte podľa návodu. S časťou masla vymastite pekáč a vložte do neho polovicu cestovín premiešaných s druhou časťou masla. Nakrájajte ovocie a navrstvite ho na cestoviny, zakryte...

Vegetariánske lasagne

Skôr ako začneme vrstviť lasagne, je dôležité mať všetko potrebné pekne prichystané. Ako prvý ošúpeme baklažán a nakrájame ho na plátky hrubé cca 1 cm. Plátky nasolíme a odložíme...

Program.sk

Mucinkina pochúťka

Na rozpálenom oleji dozlatista osmažíme nadrobno pokrajanú cibuľku a cesnak. Pridáme tuniaka a ešte chvíľu opražíme, potom odstavíme. Popri tom si uvaríme cestivinu. Jánske sklo vymastíme...

Lasagne so syrovou omáčkou

Mäsová omáčka: Mleté mäso dáme na panvicu (bez oleja) a za stáleho miešania sušíme dovtedy, kým nepustí šťavu. Pridáme paradajkový pretlak zriedený s vodou. Pretlačíme 2 strúčiky...

Drevorubačské fliačky

Slaninu nakrájame na kocky a krátko orestujeme na tuku. Pridáme pokrájané šampiňóny a pór a restujeme ešte 5 minút. Uvarené fliačky scedíme, okoreníme a pridáme postrúhaný muškátový...

Zapečený cestovinový mazec

Dáme variť cestoviny do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Medzitým si pripravíme vynikajúcu omáčku. Nakrájame si cibuľku najemno a pomaly ju osmažíme, nesmie zhnednúť. Potom pridáme,...

Kuracie prsia zapekané s cestovinou

Kuracie prsia narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór. V hlbokej panvici (najlepšie vo woku)...

Lasagne po Boloňsky

Lasagne varíme v osolenej vode. Do vriacej vody vkladáme jednotlivé plátky tak, aby plávali a voda neprestala vrieť. Opatrne ich premiešame. Po 7-8 minútach plátky ochladíme studenou vodou a zlejeme....

Strany 123456...11