Zaváraniny a kompóty

Huby v oleji

Ocot a vodu spolu s cesnakom, čiernym korením, soľou a s niekoľkými vetvičkami tymianu uveďte do varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni 30 min. Pridajte huby a na miernom plameni varte...

Nakladaná paprika

Papriku umyte, ale neodrežte stopky. Poukladajte ich spolu s čilli a bobkovým listom do vysterilizovaného pohára a zalejte vodou. Potom vodu zlejte do odmernej nádoby. Polovicu vylejte a nahraďte...

Omáčka Uncle Bens

Papriku, paradajky a na malé kocky pokrájanú cibuľu poduste na oleji. Pridajte cesnak, soľ, cukor, ocot a paradajkový pretlak.Znova poduste, potom ešte pridajte na jemno pokrájané kyslé uhorky,...

Nakladanie zeleninovej zmesi

Do zmesi použite paradajky, papriku, uhorky, zeleru, koreň petržlenu a strukovú fazuľu. Všetko porežte na plátky, dobre pomiešajte, potom naložte do nádob vhodnej veľkosti a po vrstvách osoľte....

Program.sk

Ostrý džem z broskýň a hrozna

Broskyne a hrozno sparte vriacou vodou a olúpte, rozkrojte a zbavte kôstok a jadierok. Ovocie nakrájajte na kúsky. Zázvor olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Všetko zmiešajte a asi 5 min....

Nakladané uhorky, zelené paradajky a malé dyne

Pekné drobné uhorky a malé dyne umyte, odstráňte stopky a osušte. Na dno veľkých uhorkových fliaš položte železník, saturejku, višňový list, kôpor, 1 rez chrenu a 1 ČL majoránu, potom...

Marhuľový džem

Marhule umyte, zbavte kôstok a nakrájajte. V širokom hrnci ich varte asi 6 min., potom pridajte cukor a citrónovou šťavu. Varte ďalších 5 min., kým sa cukor nerozpustí. Potom džem nalejte do pohárov,...

Korenené hrušky s vanilkovým cukrom

Hrušky olúpte, vykrojte jadrovníky. Hrušky nakrájajte na plátky a presypte želírovacím cukrom. Klinčeky a škoricu zalejte pomarančovou šťavou s vanilkovou esenciou a po niekoľkých minútach...

Základný nálev na zeleninu

Do vody dajte soľ, cukor, semienka horčice, drvenú rascu a priveďte do varu. Potom pridajte ocot, priveďte znovu do varu a pridajte deko. Varte asi 5 min. Odstavte a preceďte.

Rebarborový kompót

Dočista umyté stonky listov olúpte, potom ich porežte asi na 3 cm dlhé kusy a uložte do fliaš. Uvarte 40 % cukrový sirup, ktorým ich za horúca zalejte vo fľašiach a pridajte trochu citrónovej...

Strany 1...910111213