Zelenina s mäsom
Uhorky plnené mäsom
Uhorky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a vyberieme jadrovník. Umytú ryžu uvaríme v osolenej vode. Očistené umyté mäso zomelieme, premiešame s vychladnutou ryžou, osolíme, okoreníme, pridáme...
Roládka z póru
Pór a kel sparíme vo vriacej vode. Kuracie prsia ochutené koreninami rozmixujeme so smotanou na hustejšiu hmotu. Na pripravenú fóliu alebo alobal kladieme pór a kel a nanesieme kuraciu hmotu, zľahka...
Anglická sviečková
Sviečkovú prešpikujeme slaninou, nasolíme a krátko opečieme na oleji spolu s výpekom. Potrieme horčicou a prikrytú pečieme v rúre približne 45 minút. Upečené mäso pokrájame na rezne, podávame...
Zeleninovo-kurací špíz
Kuracie mäso nakrájame na rovnako veľké kocky, zalejeme marinádou, pridáme horčicu, trošku oleja, dobre premiešame a necháme postáť pár hodín v chladničke. Kúsky mäsa potom striedavo so zeleninou...
Karfiolový prívarok s hovädzím mäsom
Na masle podusíme cibuľu, pridáme karí korenie, karfiol rozobratý na menšie kúsky / pár si ich necháme bokom/ a nakrájané zemiaky. Všetko dobre orestujeme, zalejeme vývarom, mliekom a varíme...
Hovädzie mäso na zelere
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky a podusíme na cibuľke. Ochutíme soľou, sušenou koreňovou zeleninou, pridáme na plátky nakrájaný zeler, mrkvu, hríby, kaleráb, brokolicu a karfiol....
Pochúťka zo zelených fazuľových luskov s kuracími pečienkami
Karfiol, brokolicu, mrkvu a pečienky nakrájame na tenké plátky. Zeleninu spolu s luskami oblanšírujeme vo vriacej vode približne 5 minút a scedíme. Pečienky orestujeme na horúcom oleji spolu...
Bravčové stehno v zeleninovej omáčke
Mäso umyjeme, odrežeme prebytočný tuk a prešpikujeme slaninou. Do hrnca dáme olej, vložíme nakrájanú zeleninu, slaninu a podlejeme trochou vína. Pridáme osolené a okorenené mäso, nakrájanú...
Babkina kapusta
Vo väčšom hrnci osmažíme na oleji cesnak, pridáme polovicu pokrájanej kapusty a krátko zarestujeme. Potom pridáme na hrubšie plátky pokrájanú panenku a spolu dusíme, kým mäso nezmäkne....
Kapustná sarma
Pomleté mäso zmiešame s napoly uvarenou ryžou a s jedným rozkrájaným kapustným listom, soľou, čiernym korením a vajíčkom. Plnku zabalíme do kapustných listov, ktoré sme predtým sparili....