Zeleninové jedlá

Krehké tofu so zeleninou

Mrkvu a pór nakrájame na plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky, kaleráb nakrájame na rezance. Rajčiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme zeleninu, pridáme prelisovaný...

Sójovo-zeleninové rizoto

Pripravíme si dusenú ryžu. Na oleji rozohrejeme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno rozobratú brokolicu a vo vode napučanú sójovú drť. Podlejeme trochou vývaru a podusíme asi 6 minút. Osolíme...

Mladý kaleráb plnený praženicou

Kaleráby očistíme, umyjeme, zalejeme vriacou vodou a prikryté uvaríme do mäkka. Uvarené vyberieme a vydlabeme vnútro. Na troche rozpáleného tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...

Sekaná z cukety

Z pripravených surovín vypracujeme zmes, ktorú pečieme asi 1/2 hodiny vo vymastenom a strúhankou vysypanom pekáči. Ako prílohu podávame zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.

Program.sk

Karfiolové placky

Do osolenej vody dáme variť karfiol, a keď je mäkký, scedíme ho. Dáme do misy, pridáme čierne korenie, troška majoránky, vajcia a troška mlieka (cca 1 dcl). Zamiešame a podľa potreby prisypeme...

Dusená zelenina na karí korení

Cukinu ošúpeme a nakrájame na kocky. Očistenú mrkvu a kaleráb pokrájame na tenké hranolčeky, papriku zbavenú jadier pokrájame na pásiky. Do hrnca dáme olej, karí korenie a varíme. Pridáme...

Zapekaný karfiol s bravčovým mäsom

Umytý karfiol rozoberieme na ružičky. Do misy z jenského skla dáme olej, na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, premiešame a zapekáme 5 minút. Pridáme karfiol, premiešame, podlejeme...

Cukinové plnené placky

Očistené, dužiny zbavené cukiny nastrúhame na jemnom strúhadle, spolu s očistenými zemiakmi. Pridáme vajce, pretlačený cesnak, múku, osolíme, okoreníme majoránom a premiešame. Z cesta...

Cvikla v omáčke

Cviklu uvaríme vo vode, očistíme a nakrájame na plátky. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, zalejeme vodou a povaríme. Osolíme a okyslíme citrónom. Do hotovej...

Opekané papriky

Na panvici rozpálime olej a prudko opečieme papriky. Pridáme na kúsky nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme, podľa chuti dokoreníme bazalkou, tymiánom alebo saturejkou. Chvíľku prikryté podusíme...

Strany 1234...32