Zeleninové šaláty

Bulharský šalát

Všetky prísady nakrájame a varíme 20 minút (sterelizujeme).

Ľahký taliansky šalát

Zemiaky uvarené v šupke pretlačte cez sitko alebo ich nakrájajte na kocky. Cibuľu pokrájajte na tenučké pásiky. K zemiakom pridajte postrúhané jablká. Mrkvu uvarte vcelku a vychladnutú ju postrúhajte...

Brokolicový šalát

Brokolice zbavíme listkov a dáme ich na paru uvariť, až pokiaľ nie sú úplne mäkké. Necháme ich vychladnúť a vidličkou ich pomliaždime na jemnučké kúsky (aj stonku). Uvarené zemiaky ošúpeme...

Cviklový šalát

Cviklu umyjeme a v šupke uvaríme do mäkka, asi tak aby sa do nej zapichlo špáradlo. Necháme ju vychladnúť, potom očistíme, postrúhame na hrubo - ako jablká do koláča - pridáme soľ, ocot,...

Program.sk

Uhorkový šalát s bielym jogurtom

Umytým uhorkám skrojte začiatky a konce. Uhorky nastrúhajte na hrubom strúhadle, dajte ich do misy, pridajte lyžicu bylinkovej soli, olivový olej, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak, biely...

Šalát zo zelenej fazuľky

Pokrájané fazuľové struky (môžu byť aj žlté) uvaríme v slanej vode a scedíme. Pridáme pokrájané rajčiny, vajcia a cibuľu nakrájanú na kolieska. Zalejeme zálievkou, premiešame a ochladíme....

Vajíčkový šalát

Natvrdo uvarené vajíčka (8 ks) pokrájame na krájači pozdĺžne i priečne, tak aby z nich vznikli akoby rezančeky. Dáme ich do misky, pridáme tatarku (7-8 PL kopcom), horčicu (1 PL), nakrájanú...

Kapustovo-mrkvový šalát

Postrúhanú kapustu, mrkvu a cibuľu zmiešame. Prevaríme suroviny na nálev, po vychladnutí precedíme a nalejeme na zmes. Necháme odstáť 24 hodín. Odstatý šalát naložíme do fliaš a sterilizujeme...

Šalát s reďkovkou a cibuľkou

Do väčšej misy natrhajte listy ľadového šalátu alebo čínskej kapusty. Pridajte na kocky nakrájanú šunku alebo údené mäso. Pridajte veľa reďkoviek nakrájaných na kolieska, mladú cibuľku...

Dvojfarebný zelenočervený šalát

Paradajky, pór a petržlenovú vňať nakrájame, premiešame a zalejeme zálievkou. Osolíme, prípadne okoreníme a podávame.

Strany 1...21222324252627...34