Zemiakové jedlá

Francúzske zemiaky

Uvarené zemiaky ošúpeme a pretlačíme cez sitko ako na šalát. Polovicu dáme na vymastený pekáč, na ne poukladáme klobásku pokrájanú na malé kusky, na to uvarené vajíčka (ako zemiaky cez sitko...

Zemiakové guľky so slivkovým lekvárom

Zmiešame kašu, vajíčko, múku, aby nám vzniklo tuhšie cesto. Dáme ho na papier na pečenie. Spravíme si valec, z ktorého krájame plátky, a ktoré plníme slivkovým lekvárom. Potom ich dáme...

Zemiakové koláčiky

Uvarené zemiaky v šupe postrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte múku, soľ, prášok do pečiva , maslo a vymieste cesto. Cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 1 cm, potrite rozšľahaným vajíčkom,...

Francúzske zemiaky (fazuľové)

Zemiaky si uvaríme v šupke, potom ich pokrájame na kolieska. Fazuľu uvaríme v osolenej vode skoro do mäkka. Zapekaciu misu vymastíme a ukladáme vrstvu zemiakov, vrstvu fazule, šampiňóny, nastrúhaný...

Program.sk

Rýchla večera

Očistené zemiaky nakrájame na hrubom tekvicovom strúhadle. Ochutíme len vegetou, dáme olej na pekáč a z každej strany opečieme ako klasickú placku. Po upečení odložíme na tanier. Zatiaľ...

Plnené drapáky

Najprv spravíme zemiakové cesto. Kyslú kapustu s nakrájaným údeným mäsom podusíme, ochutíme soľou a koreninami podľa vlastnej chuti. Trochu vychladnutú zmes kapusty vymačkáme, aby sme sa zbavili...

Zemiaky s nízkotučnou kyslou smotanou

Najprv si uvarte zemiaky v šupke, nechajte trocha vychladnúť, aby sa dali chytiť do ruky a nakrájať na krájači. Nachystáme si ostatné suroviny: šalátovú uhorku, veľa cesnaku, jednu cibuľu,...

Zemiakový tatarák

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, papriku, soľ, korenie, kečup a nakoniec žĺtok,...

Lokše

Zemiaky uvaríme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí popučíme, osolíme a pridáme múku, tak aby bola masa tvarovateľná. Na doske vytvarujeme guličky ak sa trhajú pridáme múku. Miesime až kým...

Zemiaková bomba po balkánsky

Zemiaky umyjeme a v uvaríme ich v šupke (25 minút). Zlejeme, ošúpeme a prelisujeme alebo nastrúhame najemno. Necháme vychladnúť a asi 250 g si odložíme v zakrytom hrnci. Zvyšné zemiaky zmiešame...

Strany 1...17181920212223...36