Zemiakové jedlá
Zemiaková haruľa s tvarohom
Umyté a olúpané zemiaky postrúhajte najemno, osoľte, pridajte múku a zamiešajte. Plech dobre vymastite a rozotrite naň zemiakové cesto. Povrch posypte tvarohom, ktorý ste rozmiešali so žĺtkami...
Zemiaky pečené v šupke s nivou
Zemiaky uvarte v šupke, alebo upečte v rúre. Syr roztlačte vidličkou, zmiešajte so smotanou a pokrájanou pažítkou. Pred podávaním prelejte teplé zemiaky. Môžete podávať aj ako samostatné...
Tortilly
Olúpané zemiaky uvarte takmer do mäkka. Nasekajte na drobné kúsky. Dajte nahrubo nasekanú cibuľu na panvicu, pridajte zemiaky a na masti opražte. Osoľte, okoreňte bielym korením. Pridajte nasekaný...
Baklažány na grile
Baklažány olúpte a pokrájajte na plátky. Z vajec múky a mlieka urobte liate cesto (ako na kvapkanie). Osoľte plátky baklažánu namáčajte v pripravenom ceste a poukladajte na gril. Upečené...
Kanadský zemiačník
Studené uvarené, olúpané a nastrúhané zemiaky zmiešajte s nastrúhaným alebo pomletým chlebom. Osoľte, okoreňte, pridajte rozotrený cesnak, rozšľahané vajce, trochu múky a majoránky. Dôkladne...
Patizón na karí korení
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražte na oleji, pridajte olúpaný, na plátky nakrájaný patizón a mierne osolený ho 5 min. duste. Potom pridajte paradajky a zeleninu a duste ďalších 10 min. Nakoniec...
Cesnak na grécky spôsob
Očistený cesnak pokrájajte na 1 mm hrubé krúžky a zeler nahrubo postrúhajte. Pridajte olej, citrónovú šťavu a korenie, podlejte trochou vriacej vody a uduste. Nechajte vychladnúť a podávajte...
Plnené papriky so syrom
Syr rozšľahajte s vajciami v miske, osolíme a pridajte posekanú petržlenovú vňať a strúhanku tak, aby bola zmes hustá. (nesmie vytekať z paprík). Touto zmesou papriky naplňte, naukladajte...
Zeleninové hniezda
Kuracie prsia pokrájajte na rezance, osoľte, okoreňte, pridajte solamyl a prudko opečte na oleji. Šampiňóny pokrájajte na plátky, brokolicu rozoberte na ružičky. Povarte mrkvu a povykrajujejte...
Špikovaný karfiol s omáčkou
Karfiol uvarte v slanej vode do polomäkka a položte na plytký tanier. Na rezy nakrájajte kyslú uhorku, uvarenú mrkvu a uvarenú cviklu. Karfiol prešpikujte pripravenými rezmi a zalejte omáčkou.Omáčka:...