Zmrzlina
Čokoládové hrudky so zmrzlinou
Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista. Mlieko zohrejeme takmer na bod varu a za stáleho miešania ho postupne prilievame k žĺtkom. Zmes necháme odstáť. Zatiaľ nad parou rozpustíme v miske nalámanú...
Smotanovo-ovocný nanuk
Formu na nanuky vypláchnite studenou vodou a nechajte ju stiecť. V mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu s 2-3 lyžicami práškového cukru a vmiešajte džem (podľa chuti). Formičky na nanuky...
Plnka na zmrzliny
Z cukru urobíme karamel, potom pridať teplú vodu a rozpustíme ho. Do karamelu pridáme zmiešané mlieko + Zlatý klas + 3 žĺtky a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Zatiaľ vymiešame maslo...
Kokosová zmrzlina s bielou čokoládou a mandľami
Žĺtka oddelíme od bielkov. Zo žĺtkov vyšľaháme s vanilkovým cukrom penu, z bielkov vyšľaháme sneh a všetko spojíme so šľahačkou. Pridáme kokos, premiešame a dáme najmenej na 6 hodín...
Vyprážaná zmrzlina s mandľovými lupienkami
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Zmrzlinu obalíme v snehu a lupienkoch. Opražíme ju v oleji zohriatom na 150 C. Podávame ju ešte horúcu a ozdobenú karamelom a vaječným likérom.
Mexická zmrzlina
Polovicu kyslej smotany zmiešame s vanilkovým cukrom. Časťou tejto zmesi potrieme misu vhodnú na zmrazovanie. Do misy vsypeme lupienky, aby sa prilepili na steny, a začneme ukladať vrstvu ovocia....
Banánové nanuky
Banány napichneme na paličky a necháme vymáčať v sirupe. Potom si dáme do misky farebný kokos a banány v ňom necháme, aby sa poprilepoval. Potom zoberieme misku a banány dáme do nej. Dáme...
Vyprážaná zmrzlina na jahodovom kapučíne
Zmrzlinu vyformujeme do guľky, obalíme ju vo vajíčku a na jemno podrvených cereáliách (cini-minies). Vypražíme v rozpálenom oleji. Na prípravu kapučína potrebujeme čerstvé jahody, smotanu...
Čokoládová zmrzlina
Nasekajte čokoládu na kúsky a dajte ju do vodného kúpeľa spolu s časťou mlieka a vanilkou. Vyšľahajte vajce s cukrom, pridajte zbytok mlieka a roztopenú čokoládu (dôkladne vychladnutú)....
Talianska zmrzlina
Na panvici vyšľahajte žĺtky, vajce, cukor, mlieko, ovocnú dreň a maizenu. Na miernom ohni za stáleho miešania priveďte do varu, hneď odstavte a za stáleho miešania nechajte vychladnúť. Šľahačkovú...